Ανοιχτή Επιστολή προς Τέσσερις Πρυτάνεις

Κύριοι Πρυτάνεις,

   Εύχομαι αυτή η επιστολή να σας βρίσκει καλά. Ο λόγος μου θα είναι αρκετά σύντομος.

    Την άνοιξη του 2020, κατάφερα να βρω την τελική απάντηση στο «πώς» και «γιατί» εμφανίστηκε και διατηρήθηκε το φαινόμενο της ομοφυλοφιλίας στη φύση από τη Φυσική Επιλογή. Ένα ερώτημα που παρέμενε έως σήμερα χωρίς απάντηση αφού όπως καταλήγουν παγκοσμίως οι πιο καταρτισμένοι εξελικτικοί βιολόγοι: «η ομοφυλοφιλία φαίνεται να παραμένει ασύμβατη με την παραδοσιακή εξελικτική θεωρία». Όντας πεπεισμένος πως πράγματι έχω δημιουργήσει μια πλήρης θεωρία για την εξήγηση του φαινομένου, όχι μόνο στον άνθρωπο αλλά και σε κάθε άλλο είδος που εμφανίζεται, προχώρησα στην έκδοση του βιβλίου μου «Η Καταγωγή της Ομοφυλοφιλίας» τον Μάρτιο του 2022.

   Στις 22 Μαρτίου επικοινώνησα μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος με 12 ακαδημαϊκούς των ιδρυμάτων σας εξηγώντας το περιεχόμενο του βιβλίου και της θεωρίας μου. Μεταξύ άλλων, έγραψα πως αυτή είναι μια μοναδική ευκαιρία για τη χώρα να προσφέρει μια μεγάλη θεωρία στην παγκόσμια έρευνα. Οι κύριοι και οι κύριες είναι διδάσκοντες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Πανεπιστήμιο Πάτρας, καθώς και στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

 

Σας επισυνάπτω και ένα στιγμιότυπο από το μήνυμα.

Η «ανταπόκρισή» τους υπήρξε η αδιαφορία. Θεωρώ αυτήν την συμπεριφορά ατυχή. Είναι ατυχής τόσο για τα ιδρύματά σας όσο και το λειτούργημα το οποίο υποτίθεται πως υπηρετούν. Συντάσσω λοιπόν αυτήν την ανοιχτή επιστολή ώστε να μείνει δημοσιευμένη στην ιστοσελίδα μου και να καταγραφεί η αλήθεια πως εγώ επικοινώνησα μαζί σας και εσείς αντιδράσατε με τον οποιονδήποτε τρόπο.

Εύχομαι αλλά δεν ελπίζω πως το αγαθό της Σοφίας και της Σωφροσύνης να χαρακτηρίσει το έργο σας στην πρυτανεία.

 

Κωνσταντίνος Σταθερός