Δελτίο Τύπου "Paros: Ancient and Pirate Past"

 

paros history book

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Κυκλοφορεί τον Ιούνιο από τις Εκδόσεις Κωνσταντίνος Σταθερός, το βιβλίο “Paros: Ancient and Pirate Past”. Μετά τη συγγραφική του περιδιάβαση στον χώρο της φιλοσοφίας, της ψυχολογίας και της εξελικτικής βιολογίας, ο συγγραφέας, ερευνητής και εκδότης Κωνσταντίνος Σταθερός περνά στην επιστήμη της ιστορίας για να δώσει και εδώ, το δικό του μοναδικό προσωπικό συγγραφικό στίγμα. Πρόκειται για την παρουσίαση της ιστορίας της Πάρου, γενέτειρας του δημιουργού, ιδωμένης, ωστόσο, υπό διαφορετικές οπτικές. Ο συγγραφέας δεν αρκείται στην παράθεση μιας ακόμη ιστορικής πραγματείας, αλλά εμπλουτίζει το κείμενό του με όλα εκείνα τα στοιχεία που συνθέτουν την ομορφιά και τη μοναδικότητα του κυκλαδίτικου νησιού˙ η ιστορία διαλέγεται με τον πολιτισμό. Εδώ θα ακολουθήσετε το ταξίδι των πρώτων κατοίκων του νησιού στο Γυαλί της Δωδεκανήσου για να προμηθευτούν τον περίφημο οψιανό λίθο˙ θα θαυμάσετε τη νίκη των Παριανών της αρχαιότητας απέναντι στους παντοδύναμους Αθηναίους, αλλά και θα συγκλονιστείτε από τις φρικαλεότητες που υπέστησαν από τον διαβόητο πειρατή Μπαρμπαρόσα˙ θα δείτε όψεις του νησιού την περίοδο που τελούσε υπό βενετική κατοχή και θα γνωρίσετε την ιστορία της αιχμάλωτης Παριανής που έμελλε να γίνει σουλτάνα στην Οθωμανική Αυτοκρατορία. Και παράλληλα, θα ανακαλύψετε μία νέα όψη του ηλιοβασιλέματος, καθώς οι αχτίνες του ηλίου θα διαπερνούν το περίλαμπρο παριανό μάρμαρο, υλικό που επέλεξε για το ταφικό του μνήμα ο Μέγας Ναπολέων.

Στις σελίδες του βιβλίου που κρατάτε στα χέρια σας ξεδιπλώνονται άγνωστες πτυχές της παριανής ιστορίας, μέσα από πολλές τοπικές και ανέκδοτες αναφορές. Η ανάγνωσή του θα σας επιτρέπει να επιστρέφετε στο νησί, όποτε εσείς το επιθυμείτε.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την απόκτηση του βιβλίου σε τιμή χονδρικής από ξενοδοχεία, βιβλιοπωλεία ή και καφετέριες, παρακαλώ όπως επικοινωνήσετε στο: info@kstatheros.com

 

Σύνταξη κειμένου: Ελένη Σωκράτους