ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: «Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑΣ»

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Κωνσταντίνος Σταθερός το βιβλίο «Η Καταγωγή της Ομοφυλοφιλίας» του Κωνσταντίνου Σταθερού. Ο συγγραφέας, ερευνητής και εκδότης καταθέτει μία διαπίστωση: η ομοφυλοφιλία είναι ασύμβατη με την εξελικτική θεωρία, και δύο προβληματισμούς: γιατί να εμφανιστεί η ομοφυλοφιλία στη φύση και γιατί να διατηρηθεί από τη Φυσική Επιλογή, αφού δεν καταλήγει στην αναπαραγωγή. Ο παραπάνω εξελικτικός γρίφος οδηγήθηκε στην επίλυσή του με την μεταβολή της υπάρχουσας προσέγγισης και τη συσχέτιση της ομοφυλοφιλίας με άλλα γενετήσια και αναπαραγωγικά φαινόμενα. Μέσα από την -εξαντλητική- παράθεση παραδειγμάτων από το φυσικό περιβάλλον ο συγγραφέας – ερευνητής θεμελίωσε τον νόμο του Κοντινότερου Διαθέσιμου ο οποίος αποτελεί και την απάντηση στα αίτια εμφάνισης της ομοφυλοφιλίας, όχι μόνο στον άνθρωπο, αλλά και σε κάθε άλλο έμβιο είδος. Το συμπέρασμα που συνάγεται είναι ότι η ομοφυλοφιλία εμφανίστηκε ως ένα εξελικτικό σταυροδρόμι, επήλθε, δηλαδή ως ένα «τυχαίο» αποτέλεσμα της δράσης δύο αντιθετικών δυνάμεων της Φυσικής Επιλογής, οι οποίες και περιγράφονται εκτενέστατα στο παρόν σύγγραμμα.

Σημειώστε πως η τελική εξελικτική απάντηση δίνεται στα Κεφάλαια 3,4,5 και 6, ενώ, στα Κεφάλαια 1,2 και 7 παρέχεται η ψυχοδυναμική ανάλυση του φαινομένου στον άνθρωπο (σε συγκεκριμένες κουλτούρες). 

Προς το παρόν το βιβλίο διατίθεται κυρίως από το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο Κωνσταντίνος Σταθερός. Επιθυμία μας αποτελεί η περαιτέρω διοχέτευση του συγγράμματος στην αγορά, φιλοδοξία που ευελπιστούμε να ευοδωθεί μέσω της συνεργασίας με το βιβλιοπωλείο σας, το όνομα και το κύρος του οποίου εκτιμούμε ότι θα αποτελέσει την ιδανική στέγη προβολής και προώθησης του βιβλίου.

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να συνεργαστείτε με τον Εκδοτικό μας Οίκο, παρακαλούμε να μας ζητήσετε τους Όρους Συνεργασίας αποστέλλοντας εδώ.

Θα χαρούμε πολύ να συνεργαστούμε σε αυτό το νέο μας ξεκίνημα.

Με εκτίμηση,

Η Ομάδα του Εκδοτικού Οίκου Κωνσταντίνος Σταθερός