ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: «Η ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑ ΣΤΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ ΜΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ»

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Κωνσταντίνος Σταθερός το βιβλίο «Η Σχιζοφρένεια στον δάσκαλό μου Σωκράτη», του Κωνσταντίνου Σταθερού. Ο συγγραφέας, ερευνητής και εκδότης παρουσιάζει όλα εκείνα τα στοιχεία - συμπτώματα που επιβεβαιώνουν την παραπάνω διαπίστωση. Αναλύεται το περίφημο «σωκρατικό δαιμόνιο», το οποίο δεν αποτελούσε μία εσωτερική φωνή, παρά την ψύχωση του φιλοσόφου. Αναφέρονται, επίσης, και άλλα χαρακτηριστικά, όπως η παραμέληση της προσωπικής υγιεινής, ο ακατάληπτος μη συνεκτικός λόγος, τα συμπτώματα της εμβροντησίας και της καταληψίας. Διαφορετικά ιδωμένη παρουσιάζεται και η «σωκρατική ειρωνεία», ως ένα σύμπτωμα της concrete αντίληψης, δηλαδή της αδυναμίας των ατόμων με σχιζοφρένεια να αντιληφθούν το νόημα των μεταφορικών προτάσεων.

Μέσα από ενδελεχείς αναλύσεις των γραπτών του Πλάτωνα και του Πλούταρχου καθώς και άλλων συγγραφέων και φιλοσόφων, ο συγγραφέας ερμηνεύει όλα τα κρυμμένα σημεία που συνηγορούν στον ισχυρισμό του, για να καταλήξει στη θέση ότι τελικά η αλληγορία του Σπηλαίου αποτελούσε μία συμβολική περιγραφή της σχιζοφρένειας του μεγάλου φιλοσόφου.

Πρόκειται για μία πρωτότυπη μελέτη -πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα- η οποία προσεγγίζει με μεγάλη ευαισθησία και σεβασμό τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Σωκράτη, ο οποίος, άλλωστε, υπήρξε για τον συγγραφέα μεγάλος δάσκαλος και εμπνευστής και άλλων συγγραφικών έργων.

Προς το παρόν το βιβλίο διατίθεται κυρίως από το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο Κωνσταντίνος Σταθερός. Επιθυμία μας αποτελεί η περαιτέρω διοχέτευση του συγγράμματος στην αγορά, φιλοδοξία που ευελπιστούμε να ευοδωθεί μέσω της συνεργασίας με το βιβλιοπωλείο σας, το όνομα και το κύρος του οποίου εκτιμούμε ότι θα αποτελέσει την ιδανική στέγη προβολής και προώθησης του βιβλίου.

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να συνεργαστείτε με τον Εκδοτικό μας Οίκο, παρακαλούμε να μας ζητήσετε τους Όρους Συνεργασίας αποστέλλοντας εδώ.

Θα χαρούμε πολύ να συνεργαστούμε σε αυτό το νέο μας ξεκίνημα.

Με εκτίμηση,

Η Ομάδα του Εκδοτικού Οίκου Κωνσταντίνος Σταθερός